Magyar Energetika

Hírek

Magyar Energetikai Társaság

A Magyar Energetikai Társaság tisztújító közgyűlése

2021/1. lapszám | Magyar Energetika |  433 |

A Magyar Energetikai Társaság tisztújító közgyűlése

A Magyar Energetikai Társaság (MET) 2021. január 25-én online módon tartotta meg a járványhelyzet miatt többször elhalasztott tisztújító közgyűlését.

A tisztújító közgyűlésen az egyesület elnökévé választották a korábbi alelnök Jászay Tamás okleveles gépészmérnököt, aki 1982 óta dolgozik az energetikai ágazatban. Az öttagú Elnökség további tagjai: Civin Vilmos, a Magyar Energetika c. folyóirat felelős szerkesztője, dr. Tóth Máté közgazdász és energiajogász, valamint Bereczki Bence okleveles villamosmérnök és Varga Nóra okleveles energetikai mérnök, a MET Ifjúsági Tagozatának tagjai.

A MET Felügyelő Bizottságának új elnöke dr. Gács Iván a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszékének nyugalmazott tanára lett. A közgyűlés a Felügyelő Bizottság tagjaivá választotta Sigmond György okleveles gépészmérnököt, valamint Kozmáné Pocsai Zsófiát és Nieberl Norbertet, akik mindketten okleveles energetikai mérnökök.

A Magyar Energetikai Társaság újonnan megválasztott elnöke, Jászay Tamás köszönetét fejezte ki Zarándy Pál úrnak, a MET korábbi elnökének, és Csallóközi Zoltán úrnak, a Felügyelő Bizottság előző elnökének az elmúlt időszakban végzett munkájukért, és üdvözölte, hogy a testületekben a korábbinál nagyobb képviseletet kapott a MET Ifjúsági Tagozata, ami mutatja és egyben biztosítja az egyesület nyitottságát az energetikai szakmában zajló változásokra.

Budapest, 2021. január 29.
A Magyar Energetikai Társaság Elnöksége

2021/1. lapszám | Magyar Energetika |  433 |

Hírek

Magyar Energetikai Társaság