Magyar Energetika

Hírek

energia-gazdaságtan

KLENEN ’20

2020/2. lapszám | Magyar Energetika |  590 |

KLENEN ’20

Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület 2020. március 11-12-én Visegrádon tartotta a „Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság” éves konferenciáját.

Ez a rendezvény az 1999-ben indult konferenciasorozat 15. eseménye volt. A konferencia közreműködője volt – más egyesületek és szervezetek mellett – a Magyar Energetikai Társaság is. A MET nevében dr. Gács Iván köszöntötte a konferencia szervezőit és résztvevőit. Hangsúlyozta a konferenciák jelentőségét az egyesületek közötti, az elméleti és gyakorlati szakemberek, a fiatalabb generációk és tapasztaltabbak közötti kapcsolatteremtésben.

A koronavírus-járvány miatti óvatosság megtizedelte mind az előadók, mind a résztvevők körét, ennek ellenére a plenáris üléseken számos értékes információt kaphattunk az energiahatékonysági és dekarbonizációs hazai szakpolitikai intézkedésekről, a végrehajtás lehetőségeiről és nehézségeiről.

A szekcióülések kiemelt témája – az előző évek hagyományainak folytatásaként – az energetikai auditori és szakreferensi feladatokkal kapcsolatos tapasztalatok megosztása volt. Emellett egy szekció az energiapolitika, egy másik az elektromobilitás aktuális kérdéseivel foglalkozott. A hagyományoknak megfelelően önálló szekcióban került sor a tehetséges fiatal energetikai mérnökhallgatók bemutatkozására.

A sorozat következő konferenciájára 2021. március 10-11-én kerül sor, amelyre előadónak október 15-ig lehet jelentkezni. (GI)

2020/2. lapszám | Magyar Energetika |  590 |

Hírek

energia-gazdaságtan